HomeLeden nieuwsInterne competitie 2018, de regels

Interne competitie 2018, de regels

Ook in 2018 is er weer de IC.

Wij hebben net zoals vorig jaar de volgende disciplines in de aanbieding:

 • Klein Kaliber Pistool* (KKP)
 • Klein Kaliber Geweer (KKG)
 • Klein Kaliber Karabijn (KKK)
 • Groot Kaliber Pistool* (GKP)
 • Groot Kaliber Geweer (GKG)
 • Groot Kaliber Karabijn (GKK)

*Pistool of Revolver.

De regels zijn als volgt en iets anders dan voorgaande jaren,

De IC is voor alle ASV de Roos leden verplicht, echter voor de verlofhouder is het nog eens extra belangrijk, want dit is een onderdeel voor het behoud van je wapenverlof. Niet voldoen aan deze IC eis leidt tot royeren van het lid en daarmee het verlies van het wapenverlof. Dit klinkt streng, maar ASV de Roos is wettelijk verplicht er op toe te zien dat alle verlofhouders voldoen aan de IC-eis. (Zie ook het huishoudelijk reglement en de Circulaire WWM)

 1. Meld je aan bij de wedstrijdleider. (Aard, of bij het bestuur). Wij voeren je dan in in het nieuwe registratie systeem. Je mag je aanmelden voor meer dan 1 discipline. Maar let op, je moet in ieder geval 1 discipline helemaal, dus vijf beurten, afmaken. Dus je kan niet 3 beurten van de ene aanvullen met 2 beurten in de andere competitie!  Als je vorig jaar een IC hebt geschoten, dan hebben we voor het gemak je alvast in de zelfde IC gezet voor dit jaar en hoef je je daarvoor niet aan te melden.
 2. De schietkaarten zijn dit jaar niet gratis meer, maar het kopje koffie of thee wel.
 3. Je moet de discipline schieten volgens de KNSA reglementen. Dus, éénhandig in het geval van pistool/revolver én zonder hulpmiddelen (dus een reddot, laser etc). De baancommandant zet ná afloop zijn stempel op jouw kaarten en alleen als hij gezien heeft dat er op de juiste wijze geschoten is.
 4. Voor alle IC’s geldt dat je vier schietkaarten inlevert met 5 schoten per kaart (max 200 punten). Voorafgaand aan de wedstrijd mag je evt. één kaart als inschietkaart gebruiken. Deze kaart lever je niet in.
 5. Let op. Een IC schiet je niet op 1 avond maar verspreid over het jaar. Bijvoorbeeld 1 keer per maand.
 6. Zorg er voor dat je voor het einde van November je 5 IC’s hebt geschoten. Mochten er dan nog leden zijn die achter lopen, dan organiseren we voor hen een extra IC mogelijkheid.
 7. Voor leden van verenigingen die zijn opgenomen in één of meerdere ranking-overzicht(en) van de KNSA overeenkomstig het Ranking-reglement (zie KNSA SWR deel I) en aan de ranking-eis (minimaal 3 scores) voldoen, geldt deze verplichting niet. Geef dit dan door aan het bestuur of Aard, wij kunnen dit aangeven in ons registratiesysteem.
 8. Je kan je vooruitgang volgen op ons nieuwe registratie systeem (Lees hier meer over het systeem en het inloggen).

Heel veel succes met de IC!!!

 

p.s Wil je er meer over lezen? Klik dan op de volgende link: