Mondmaskers voor op de schietbaan

Geplaatst op 11-06-2021  -  Categorie: Algemeen

 

Zoals bekend werkt de vereniging aan de verbetering van de luchtkwaliteit op de schietbanen. Zo is vorig jaar de kogelvanger op de groot kaliber baan vervangen voor een versie met granulaat. En ook de afzuiging is dankzij de inspanning van een aantal vrijwilligers aangepakt.

Toch kan het zijn dat de luchtkwaliteit op momenten nog onder de norm blijft. Daarom heeft het bestuur besloten om voortaan extra beschermende mondmaskers in te kopen van het type FFP3.

Deze FFP3 mondmaskers worden geadviseerd om te dragen op al onze schietbanen omdat ze extra bescherming geven tegen een verminderde luchtkwaliteit op de schietbanen. Het dragen van deze FFP3 maskers is echter niet verplicht.

Het dragen van deze (extra beschermende) FFP3 maskers staat los van de verplichting vanuit de overheid om ivm Corona binnen het verenigingsgebouw een mondmasker te dragen. Zolang de Corona maatregelen gelden, is het dragen van een ‘gewoon’ mondmasker verplicht in ons gebouw. Alleen op de schietbaan adviseren we je dus om een extra beschermend FFP 3 masker te dragen.

De FFP3 maskers zijn tegen kostprijs (€ 1,50) te verkrijgen bij de baancommandant.