Nieuwe schietregels vanaf 6 juli - Inschrijven verplicht

Geplaatst op 30-06-2020  -  Categorie: Algemeen

Nieuwe regels vanaf 6 juli

Om alles veilig te laten verlopen, zijn onderstaande regels opgesteld voor de schietbanen in Arnhem.

We hanteren, veiligheidshalve, ook tijdens het schieten een afstand van 1,5m tussen de schietpunten. Aanmelden voor alle schietpunten gebeurt bij de baancommandant in de kantine en wachten en/of nakletsen bij de baancommandant bij de KKP kan helaas niet meer.

Concreet geldt het volgende:

 • Iedere schutter heeft zich van te voren aangemeld op de site van ASV de Roos.
 • Iedere schutter houdt te allen tijde binnen de vereniging 1.5 meter afstand van zijn of haar medeschutter.
 • We gebruiken tijdsloten van 40 minuten. Waarvan 30minuten effectieve schiettijd.
 • Om iedereen elke week een kans te geven om te schieten, kan je 1x per week komen schieten.
 • Er mogen maximaal 7 aangemelde schutters per tijdsslot en 7 aangemelde schutters, 10 minuten voorafgaand aan het volgende tijdslot, zich binnen de vereniging bevinden. Deze 7 schutters  arriveren precies op tijd en nemen plaats in de wachtruimte boven. ( Te laat, is niet toegelaten worden ). Daar kunnen zij de handen ontsmetten en eventueel een mondkapje opdoen.
 • Inschrijven gebeurt voor alle schietpunten bij de baancommandant in de kantine.
 • De schutters worden geroepen door de baancommandanten. De baancommandant van beneden haalt de  5 schutters persoonlijk op. Hij / zij begeleidt de schutters naar beneden. Daar aangekomen verdelen de schutters zich over de banen. Schutters die munitie willen kunnen dit verkrijgen bij de baancommandant beneden, tegen inlevering van de kassabon.
 • Op de banen liggen schoongemaakte wapens voor niet verlofhouders. De baancommandant neemt deze mee als verlofhouders met wapen van deze baan gebruik maken, en bergt deze wapens op een daar toe bestemde plaats op.
 • De schutters kunnen nu met hun serie van dertig minuten beginnen. Als de dertig minuten voorbij zijn roept de baancommandant VAST VUREN. Dit betekent dat de schutters hun wapen ontladen en open met de loop in de richting van de kogelvanger op de bridge leggen. De schutters nemen afstand van de bridge, zodanig dat de baancommandant de wapens kan controleren. Als de baancommandant overtuigt is, dat de wapens veilig zijn kunnen de schutters met eigen wapen hun wapen opbergen. De schutters met vereningswapen maken dit wapen schoon en leggen hem open, met de loop in de richting van de kogelvanger, op de bridge. Schoonmaak middelen liggen op de bridge welke geen schietpunt is.
 • De baancommandant belt naar boven dat hij met de schutters naar boven komt. Vervolgens neemt de baancommandant de eventueel overgebleven munitie in en begeleidt de schutters naar boven. Boven in de ontvangstruimte aangekomen, melden de schutters zich weer af bij de baancommandant in de kantine en lopen de trap op naar buiten.
 • In de ontvangstruimte zit inmiddels de volgende groep van 7 wachtenden. Zij blijven zitten totdat de laatste persoon van de vorige groep de vereniging heeft verlaten.
 • Dezelfde procedure geldt voor de geweerbaan. De schoongemaakte verenigingswapens worden geplaatst en gepakt uit het daartoe bestemde geweerrek. Hier zal de afhandeling sneller gaan, omdat de afstand korter is. In praktijk zullen de geweerschutters de vereniging eerder verlaten hebben.

Inschrijven verplicht

Om iedereen een kans te geven om van de banen in Arnhem gebruik te maken, werken we met blokken van 40 minuten, waarvoor je je via de website kan inschrijven. Let op, inschrijven is verplicht en vol=vol.

 • Om te kunnen inschrijven, dien je eerst in te loggen op onze website. Dit gaat via de knop 'Leden' bovenaan op de website, of via deze link;
 • Inschrijven gaan via de Agenda. De knop hiervoor vind je ook bovenaan op de website, of anders via deze link;
 • Per week mag je je maximaal voor 1 blok inschrijven;

Voor Ede hoeft niet te worden ingeschreven