Op 24 april start Heumensoord

Geplaatst op 15-04-2021  -  Categorie: Algemeen

Gisteren hebben we bericht gekregen dat de buitenschietbaan Heumensoord weer geopend is. Dit houdt in dat er weer met geweer geschoten kan worden. En dat is goed nieuws na zo'n lange periode waarin schieten ivm Corona niet mogelijk was.

Schieten op Heumensoord is mogelijk voor alle leden die geoefend zijn in het schieten met een klein kaliber geweer of groot kaliber geweer en geen Corona gerelateerde klachten hebben (zie onderaan dit bericht bij 'Corona Regels').

In verband met Corona zullen er maar zeer beperkt verenigingswapens beschikbaar zijn. Ook werken we met blokken (lees: schietbeurten) van 6 schutters per 30 minuten en een verplichte inschrijving.

 

Data

De data zijn:

24 april. 8u-10u

29 mei.  8u-10u

12 juni.  8u-10u

25 september 8u-10u

 

Inschrijving

De inschrijving voor de eerste schietochtend is inmiddels geopend. Inschrijven kan op de gebruikelijke wijze via de baanplanner op onze website. 

Route

Klik hier om de route in Google Maps te openen

Heumensoord is lastig op de TomTom in te voeren. Je kan als bestemming het kruispunt van Beukenlaan, Malden en Driehuizerweg invoeren, of zoeken naar Parkeerplaats Beukenlaan. Je rijdt daar het bos in, en voorbij de parkeeplaats en door totdat je op een kruispunt komt waar je linksaf richting de schietbaan kan gaan. 
TomTom (en google ook) proberen je vaak via de andere kant de beukenlaan in te laten rijden, wat niet mogelijk is.
De link hier boven zou als het goed is je de route op google MAPS moeten laten zien. 

screenshot-2021-04-15-at-10-39-03

screenshot-2021-04-15-at-10-43-58Corona Regels

In verband met Corona, zijn er wel een aantal zaken waar rekening gehouden moet worden. De militaire beheerder heeft ons de volgende regels doorgegeven, waaraan we ons strikt dienen te houden:

 • Gezamenlijk verzamelen bij de Poort van het schietcomplex Heumensoord (met auto/fiets/lopend). Wanneer je te laat komt, kan je niet meer worden toegelaten.
 • Voorzitter/plaatsvervanger geeft aan dat iedereen aanwezig is bij de Schietbaanbeheerder (poort is daarna dicht)
 • BEWAAR AFSTAND van elkaar (de 1,50 meter)
 • Koffie staat klaar en is beschikbaar, HOUD AFSTAND, LET WEL kantine is gesloten om te zitten, dus buiten uw koffie of thee nuttigen. Indien u niet (i.v.m. weersinvloeden) buiten kunt of wilt staan/zitten, dan wel in uw eigen vervoersmiddel
 •  Sanitaire (intern naastgelegen kantine) voorziening is toegankelijk
 •  Alleen de voorzitter/plaatsvervanger mag in de kantine zitten (zie aangeven plaats) voor administratieve doeleinden
 •  Gehoorbescherming, beschermbrillen dienen zelfvoorzienend te zijn per persoon (wordt niet uitgegeven)
 •  Niet meer dan 1 persoon per schietpunt  (exclusief de Baancommandant/ Schietbaanbeheerder)
 •  Eén persoon met GELE BAND op de linkerzijde bovenarm houdt toegangscontrole op het IN- en UITGAAN  op de100-meterbaan  excl. Baancommandant/ Schietbaanbeheerder;
 •  U bent in een aaneengesloten blok (max 6 personen) naar de baan gekomen en dient als u klaar bent, na het schietmoment, ook weer in hetzelfde blok weg te gaan van het schietcomplex Heumensoord.
 •  Verder van toepassing is het KNSA-protocol schietsport, in combinatie met het algemene protocol ‘verantwoord sporten’ van NOC*NSF, en uiteraard de bestaande regelgeving algemene bepalingen is ter plaatse van blijvende aard